Röstmottagare i vallokal vid val till Europaparlamentet 2024-06-09 - intresseanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Uppdrag som röstmottagare i vallokal

Valnämnden söker röstmottagare i vallokal vid val till Europaparlamentet, söndag den 9 juni 2024. Vi söker dig som är intresserad av uppdraget och är serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du ska vara 18 år.

Utbildning och arbetsuppgifter

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning för att få arbeta som röstmottagare i valet. Röstmottagaren ska medverka till att valet blir genomfört korrekt, tryggt och säkert. Det innebär bland annat att hjälpa väljarna till rätta, kontrollera väljarnas identitet, ta emot röster, hålla ordning i vallokalen, räkna röster efter stängning och se till att röstmottagningen och efterarbetet genomförs på rätt sätt.

Arbetstider och ersättning

På valdagen arbetar fem till sex röstmottagare i vallokalen, varav en ordförande och en vice ordförande som arbetsledare.  När vallokalen har stängts kontrollräknar röstmottagarna rösterna innan de lämnas till valkansliet. Ersättning för uppdraget betalas ut enligt fastställda arvoden. Lämna gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om uppdraget!

Kvalifikationer

Uppdrag som röstmottagare förutsätter att du har ett hjälpsamt och respektfullt bemötande för alla röstande. Samt att det ställs höga krav på noggrannhet. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Du måste ha fyllt 18 år.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa