Försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

OBS! Från och med 2023 handläggs dessa ärenden av Bygg- och miljönämnden Bräcke- och Ånge kommun

Bräcke och Ånge kommuner har en gemensam Bygg- och miljönämnd med Bräcke kommun som värdkommun. Du kan därför inte följa dina ärenden på Mina sidor hos Ånge kommun. Läs mer om Bräcke kommuns hantering av personuppgifter på www.bracke.se/personuppgifter

Försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare

Om du ska sälja elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare i Ånge kommun måste du anmäla det till kommunen innan du börjar försäljningen. Du ska kontrollera försäljningen och ta fram ett egenkontrollprogram. Skicka in detta tillsammans med din anmälan och ha det tillgängligt på försäljningsstället. Se även Folkhälsomyndighetens "Vägledning för egenkontrollprogram vid försäljning av tobaksvaror, elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare"

Läs mer om försäljning av tobaksvaror på vår webbplats https://www.ange.se/tobaksvaror

Hämta dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Lokala förhållanden i din kommun

Kommunen har rätt att ta ut en avgift för prövningen av din tillståndsansökan samt avgifter för tillsyn av den som bedriver tillståndspliktig försäljning. Se vidare i Ånge kommuns Riktlinjer och avgifter för alkoholservering, detaljhandel öl klass II, tobak och nikotinläkemedel.

Kontakt

Bygg- och miljöförvaltningen
bygg-miljonamnden@bracke.se
0693-161 00 (Bräcke)
www.ange.se

Personuppgiftsansvarig

Bygg- och miljönämnden Bräcke- och Ånge kommun
bygg-miljonamnden@bracke.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa